[A Day A Book] THE 3 MISTAKES OF MY LIFE – CHETAN BHAGAT

BA SAI LẦM CỦA CUỘC ĐỜI TÔI – CHETAN BHAGAT

(Scroll down for English)

Về tác giả Chetan Bhagat:

  • Anh sinh năm 1974.
  • Anh là nhà văn người Ấn Độ (viết bằng cả tiếng Anh và tiếng Hindi), tập trung viết về tuổi trẻ và các vấn đề phát triển đất nước.
  • Một số cuốn sách nổi tiếng: Ba chàng ngốc, Ba sai lầm của đời tôi, Hai đầu đất nước: Câu chuyện về cuộc hôn nhân của tôi, Cách mạng 2020
  • Website: chetanbhagat.com

Về cuốn sách “Ba sai lầm của đời tôi”:

– Tóm tắt: Ba Sai Lầm Của Đời Tôi là chuyện kể về 3 người trẻ tuổi có ước mơ lớn. Anh hùng của câu chuyện là Govind. Như những người trẻ tuổi khác ở Gujarat – bối cảnh của câu chuyện – ước mơ của anh là trở thành một thương gia đầy thành công. Anh cùng với bạn thân của mình Ish và Omi mở một cửa hàng cricket. Nguyên nhân nằm sau vụ kinh doanh liều lĩnh này rất đơn giản – 3 người họ đều cho rằng cricket là ưu tiên số một trong cuộc đời. Ish, một fan cuồng cricket – đã bỏ việc học ở Học viện Quốc phòng và đang trong tình trạng tồi tệ. Omi thì vừa không thông minh vừa không tham vọng như hai người kia. Tất cả những gì anh muốn là thoát khỏi con đường trở thành thầy tế được sắp đặt trước và được chơi bời với bạn bè mình.

Ba người bạn dường như thành công trong công việc kinh doanh ngay từ khi bắt đầu. Nhưng rồi mọi thứ trở lại hiện thực. Tôn giáo, động đất, chính trí và tình yêu đầy nguy hiểm đẩy tình bạn và công việc kinh doanh của họ chìm vào vòng xoáy. Họ có gom lại được những mảnh vỡ và thành công? Hay cuộc sống sẽ từ chối mang đến cho họ một cơ hội thứ 2? Cuốn sách giúp bạn giải mã được liệu rằng sai lầm có dẫn bạn đến với Thần Chết và liệu rằng sự thật tối tăm của cuộc sống có thể đè bẹp những ước mơ…

– Ngày 22/2/2013, bộ phim có tên “Kai Po Che!” (Kai Po Che: Anh em… cả cuộc đời) dựa trên cuốn sách 3SLCDT được ra mắt.

 

 

THE 3 MISTAKES OF MY LIFE – CHETAN BHAGAT

 

About the author Chetan Bhagat:

  • He was born in 1974.
  • He is an Indian writer (he writes in both English and Hindi), focus on the youth and national development’s issues.
  • His famous books: Five point someone, The 3 mistakes of my life, 2 states: The story of my marriage, Revolution 2020
  • Website: chetanbhagat.com

 

About the book “The 3 mistakes of my life”:

– Tóm tắt: The Three Mistakes of My Life is the story of three youngsters who dream big. The hero of the tale is Govind. Like every youngster in Gujarat – where the story is set – his dream is to be a successful businessman. He joins hands with his closes friends Ish and Omi to open a shop selling cricket equipment. The reason for this business venture is simple – they all consider cricket to be the first priority in life. Ish, a cricket fanatic – has given up his NDA training and is in a bad situation. Omi is neither as intelligent nor ambitious as his two friends. All he wants is to escape his pre-ordained destiny of being a temple priest and to hang out with his friends.

The three friends do seem to succeed in their business venture initially. But then life happens. Religion, earthquake, politics and dangerous love push their friendship and their business venture into a downward spiral. Will they pick up the broken pieces and succeed? Or will life refuse to give them a second chance? The book explores whether making mistakes can be fatal and if the dark reality of life can override the passion of an individual’s dreams.

– In 22nd February 2013 the film “Kai Po Che!” (Kai Po Che: Brothers… for life) based on the book T3MoML was released.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s